*

Pysähdy hetkeksi ajattelemaan Pysy lapsena, sillä muista kysyä kuka, mitä ja miksi.

Kansalaisaloite

Vanhemmuus ei kysy yhteiskunnan lupaa

Mistä tietää, että vanhemmuus on jotain aivan ainutlaatuista? Esimerkiksi siitä, että lapsensa menettänyt äiti tai isä on yhä äiti ja isä. Vanhempansa menettäneet ovat orpoja, mutta äidit ja isät ovat äitejä ja isiä. Kielessämme ei ole olemassa tähän tarkoitukseen omaa sanaa, sillä vanhemmuus ei lopu lapsen kuolemaan.

Parempi aktiivimalli: palkitsee aktiivisuudesta ja vapaaehtoistyöstä

Tässä alla on 8.1.2018 avattu kansalaisaloite, joka on kuukaudessa kerännyt jo noin 2300 allekirjoittajaa.

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite:

Lets take an ecological turn

 

For – why not?

It´s said for a reason that “eat what your granny ate” when we talk about clean food. In cleaning we have once replaced natural products “just in case” with synthetic and added some perfumes for some luxury. Should now be the right time to take that progress back and recognize, which part of chemicals are proven necessary to be used in terms of science? Lets cut these wildest years of consumption and return to more nature friendly state, using latest technology and research results.

Eduskunnan ja demokratian puolustus

Lait Suomessa laatii eduskunta, eikä torikokous.

Eduskunnassa ne myös muutetaan tai kumotaan. Hyvä näin. Ja hyvä niin kauan, kuin tämä malli toimii, karvasteli tai oudostutti jokin laki sitten miten pahasti tahansa.

Sitten kun tori alkaa toimia ja laatia lakeja, alkaa myös veri vuotaa.

Kehotan Rinnettä olemaan varovainen niitten tulitikkujen kanssa.

Puolueen nimessä kun on sentään yhä kaksi kaunista sanaa: Sosiali ja demokratia. Lasse Lehtinen ehdotti nimen iskevöittämistä Demokraatit-nimeksi. Ei mennyt läpi, kuten ei moni muukaan ajanmukaistamishanke.

Onko "Kumotaan HE 124/2017" -kansalaisaloite lainmukainen?

Kansalaisaloitelaki

4 §

Kansalaisaloitteen muoto

Kansalaisaloite sisältää lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut. Aloitteella on oltava sen sisältöä kuvaava otsikko. Aloite on päivättävä. Samaan aloitteeseen ei saa sisällyttää erilaisia asioita. Aloite laaditaan suomen tai ruotsin kielellä taikka molemmilla kielillä.

Vastusta "aktiivimallia" – puolustat "pohjasakaksi" leimattuja !

”Aktiivimallin” kumoamiseksi vireillä olevan kansalaisaloitteen tueksi ensi perjantaina kokoonnutaan mielenilmaukseen mm. ay-väen organisoimana. Perustuslain myöntämin oikeuksien ja vapaasti kansalaiset voivat osoittaa tyytymättömyyttään. Mielenilmaus on niiden puolesta, jotka henkisen tai fyysisen kuntonsa tai ikääntyneisyyttään eivät voi heidän työvoimansa kysyjien ehtojen vallitessa työllistyä ”aktiivimallin” edellytysten mukaisesti.

Vapaaehtoisuutta sanktioiden, varoitusten ja keppipolitiikan sijasta

 

smileyTässä alla lyhennettynä 8.1.2018 avattu Aidosti palkitseva aktiivimalli -kansalaisaloite, joka on kolmessa viikossa kerännyt yli 2000 allekirjoittajaa:

 

Vastaus Merja Kyllöselle: olemme samassa veneessä ja meillä kaikilla on airot!

 

Hatunnosto Sinulle, Merja, olet ensimmäinen presidenttiehdokkaistamme, joka lienee tutustunut kansalaisaloitteeseemme

"Aidosti palkitseva aktiivimalli"!

Me kaikki tämän kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että tämän kansalaisaloitteen perusteella ryhdytään valmistelemaan työttömille ns. "Aidosti palkitsevaa aktiivimallia" eduskunnan 19.12.2017 hyväksymän HE 124/2017 lakiesityksen tilalle.

Kansalaispalkka nyt! -aloite haastaa perustulon ja perustilin

Kansalaisaloitteemme Kansalaispalkka nyt! on tänään julkaistu. 

Esittelemme suomalaisille "Nukkuvien kansalaispalkkamallin" 800/400 €/kk, joka pohjautuu paljolti jo kolmen vuoden takaiseen työhömme ensin Unitas kansanliikkeessä. Kansalaisaloitteessa on lainsäädännöllinen puoli tuotu eri tasolla esille kuin aikaisemmin mitä olemme esittäneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä