Pysähdy hetkeksi ajattelemaan Pysy lapsena, sillä muista kysyä kuka, mitä ja miksi.

Aktiivimallin työllisyysvaikutus. Ainakin käsittelypuolelle.


Onko kukaan nähnyt laskelmia, kuinka monta tuntia menee aktiivimallin vaatimien tietojen  käsittelyyn? Tässä raakaversio. Käytän laskussa valitsemiani arvoja, niitä voi muuttaa oman makunsa mukaan.


Oletetaan, että työttömiä on 300000. Oletetaan, että heistä 200000 onnistuu saamaan töitä täyttääkseen työssäolovelvoitteen. Oletetaan, että yhden henkilön tietojen käsittely kestää 5 minuuttia.

En tosin ole tietoinen miten tiedot asetetaan järjestelmään. Luulen, että kuvaliitteenä ainakin todistusten kohdalta ja tietääkseni ei ole olemassa automaattista järjestelmää tietojen saamiseksi kuvista järjestelmään. Jos itse pitää naputtaa tiedot, on henkilön kumminkin tarkastettava kuvasta, pitääkö tiedot paikkansa.

Lasketaan 200000 hakemus x 5 minuuttia per hakemus= 1000000.

Tunnit saadaan täten 1000000/60=166667.

Työpäivät näin 166667/8=20833.

Kela käyttää mahdollisesti kolmessa kuukaudessa 20833 työpäivää selvittääkseen aktiivimallin aktivoimien ihmisten tietojen käsittelyyn.

Kolmessa kuukaudessa on noin 60 työpäivää.

Työntekijäiden määrä 20833/60=347.

Toki määrä vähenee, jos kovin moni ei työllisty ja kasvaa, jos kaikki työllistyvät.

Päätöksestä voi joko valittaa, pyytää uudelleen käsittelyä tai tarvittaessa antaa lisätietoja ja täydennystä. Täten työmäärä kasvaa, eikä kukaan ole tehokas täytä kahdeksaa tuntia päivässä.

Koska hakemukset rysähtävät maalis- huhtikuun taitteessa, niiden läpikäymiseen ei riitä tuo 347 henkeä, sillä se on laskettu jatkuvalle aikajanalle. Myös henkilökunnan koulutukseen asian suhteen menee oma aikansa.

Työllistävä vaikutus tullee näkymään Kelassa tai Te-toimistoissa mahdollisesti molemmissa, sillä heidän on hoidettava muutkin velvollisuutensa. Lisäksi vielä heidän on ohjattava ihmisiä kursseille. Laiha lohtu siihen, että edes jossain työ lisääntyy.


Kommentit tervetulleita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pistetään tuohon vielä sellaiset ihmiset jotka menevät huuhaa kurssille joka kestää viikon.. papaerihommat siitä ja jotkut voivat työllistyä sen jälkeen vaikka viikon sisään joten heistä tulee tuplasti paperihommia.. jotkut taas lopettavat/eivät menekkään niin taas paperisodat.. jne.

EI ainakaan työt lopu kelassa.

Toimituksen poiminnat