Pysähdy hetkeksi ajattelemaan Pysy lapsena, sillä muista kysyä kuka, mitä ja miksi.

Politiikka on rehellistä peliä.

Otsikko on puolitotuus. Sillä politiikka ei ole rehellistä, mutta se on peliä.

Pidän ihmeenä, jos Sipilä ei tiennyt tuosta järjestelystä mitään(linkki alhaalla). Koska tuollaiseen operaatioon, eli puolueen hajoittamiseen, pitää käyttää aikaa ja sitä pitää pohjustaa monelta kantilta, ei ole uskottavaa, etteikö pääministeri olisi siitä tietoinen. Ainakin Keskustapuolueessa siitä on monet tienneet ja jos asioita ei kierrätetä johdon kautta, kuka niistä vastaa? Toki ei pääministeri kaikkea saada tietoonsa, mutta hän johtaa hallitusta ja yhden hallituskumppanin hajoaminen luulisi olevan asia, jolla voisi vaivata pääministeriäkin.


Käännetään asia toisinpäin. Jos Sipilä/hallitus ei tiennyt, että oli olemassa prosessi persuista poistumiseen, he eivät olleet asioiden tasalla, koska asiasta kirjoitettiin lehdessä ennen puoluekokousta. Tämä tarkoittaa sitä, että he ovat epäpäteviä tai valehtelijoita, mahdollisesti molempia.

Puolueilla, tai niiden lähellä, on ajatuspajoja tai/sekä yksilöitä ketkä käyvät läpi mahdollisimman monta skenaariota (ei tietenkään kaikkia, koska sattumaa ei voi ottaa huomioon) ja niihin tehdään valmiiksi suunnitelmat miten toimitaan. Näyttää siltä, että kyseiset toimijat eivät Suomessa osaa asiaansa. Tai osaavat puolittain, sillä taaskin vaikuttaa siltä, että ei osata viedä hommia loppuun asti. Muuten Sipilää ei epäiltäisi valehtelusta.

Hänen toimilleen ei juridisesti pysty puuttumaan juuri mitenkään, eikä Suomessa vallitsevan hyvän hallintotavan mukaan juuri kukaan eroa, joten odottelen taas harmitellen seuraavia vaaleja, missä valitaan samat henkilöt jatkamaan samoja puuhia samoille tahoille.

Toivonkin, että suomalaiset äänestäisivät rohkeasti uusia vaihtoehtoja vanhojen tilalle. Enkä tarkoita uudella perussuomalaista eronnutta ryhmää.

Kirjoitus viittaa tähän uutiseen:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233449-uutuuskirja-juha-sipilan-lento-t...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Hannu Töyri

"Eikä osoita edes katumusta"

Toimituksen poiminnat